Django, Python Programlama Dili için hazırlanmış ve BSD lisansı ile lisanslanmış yüksek seviyeli bir freamwork (web çatısıdır)Python programlama dili ile yazılmış bir MVT mimarı yapısını kullanan, yüksek seviyeli ve açık kaynaklı(bir web çatısıdır) open source.MVT yapısı ise Models Vievs Template şeklindedir django geliştirme aşamasında bu yapıya dikkat edilerek geliştirilmiştir.Django her projeye ait temel kayıt ekleme, silme, düzenleme ve güncelleme fonksiyonlarını bulunduran dinamik bir yönetim paneli imkanı sunar. Karmaşık veritabanlarından kurtulmak için rahat kullanımlı bir web çatısıdır. İsmi ise caz gitaristi Django Reinhardt’tan gelmektedir.
Neden Django Öğrenmelisiniz ?
Django kullanımı ve kurulumu basittir.Detaylı bir şekilde hata raaporu vermektedir ve bu sayede hataları kolaylıkla görmek ve çözmek daha kolaydır.Geliştirilebilir yönetim paneli vardır. Djangoyu ilk kurduğumuz anda admin paneli ile birlikte gelmektedir ve bu admin panelini kendimize göre istediğimiz şekilde değiştirebiliriz.Django kendini sürekli yenileyen bir sisteme sahiptir.Django güvenlik seviyesi oldukça yüksek düzeydedir.
Django Kullanan Web Siteleri Nelerdir ?
Django kullancıları için çok yönlü freamwork olması özelliği vardır.Geliştiriciler django kullanarak daha az hata ve sorunla karşılaşmaktadır ve böylelikle daha kullanışlı olduğu için çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır.Django freamwork’u kullanan bazı popüler internet siteleri şu şekildedir;
Instagram
BitBucket
Mozilla
Google
YouTube
The New York Times
Nasa
National Geographic
Pinterest
Open Stack
Bugün sizlerle django freamwork’u basit şekilde inceledik sonraki yazılarda görüşmek dileği ile. 😉