cookies_politicies

Çerez Politikası

Son güncellenme: 25/06/2022

Biz, İLK-SER Bilişim Servisi, olarak güvenliğinize önem veriyor ve bu Çerez Politikası ile siz sevgili ziyaretçilerimizi, web sitemizde hangi çerezleri, hangi amaçla kullandığımız ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz konularında kısaca bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına, çerezler vasıtasıyla, ne tür kişisel verilerinizin hangi amaçla toplandığı ve nasıl işlendiği konularında, kısaca bilgi sahibi olmak için lütfen bu Çerez Politikasını okuyunuz. Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir ya da bizlerle çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.

Çerez Nedir?

Çerezler, kullanıcıların web sitelerini daha verimli bir şekilde kullanabilmeleri adına, cihazlarına kaydedilen küçük dosyacıklardır. Çerezler vasıtasıyla kullanıcıların bilgilerinin işleniyor olması sebebiyle, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, kullanıcıların bilgilendirilmeleri ve onaylarının alınması gerekmektedir.

Bizler de siz sevgili ziyaretçilerimizin, web sitemizden en verimli şekilde yararlanabilmelerini ve siz sevgili ziyaretçilerimizin kullanıcı deneyimlerinin geliştirilebilmesini sağlamak adına, çeşitli çerezler kullanmaktayız.

1. Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, web sitesine ilişkin temel işlevleri etkinleştirerek web sitesinin kullanılabilir hale gelmesini sağlayan çerezlerdir. Web sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışmaz.

2. Performans Çerezleri

Performans çerezleri, ziyaretçilerin web sitesine ilişkin kullanım bilgilerini ve tercihlerini anonim olarak toplayan ve bu sayede web sitesinin performansının geliştirilmesine olanak sağlayan çerezlerdir.

3. Fonksiyonel Çerezler

Fonksiyonel çerezler, kullanıcıların web sitesine ilişkin geçmiş kullanımlarından yola çıkılarak gelecekteki ziyaretlerinde tanınmalarını ve hatırlanmalarını sağlayan ve bu sayede web sitelerinin kullanıcılara dil, bölge vb. gibi kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmasına olanak tanıyan çerezlerdir.

4. Reklam Çerezleri

Reklam çerezleri, üçüncü taraflara ait çerezlerdir ve web sitelerinde ziyaretçilerin davranışlarını izlemek için kullanılırlar. Bu çerezlerin amaçları, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik ilgilerini çekecek reklamların gösterilmesine yardımcı olmaktır ve sorumluluğu çerez sahibi üçüncü taraflara aittir.

Çerezler İle İşlenen Kişisel Veriler Nelerdir?

Kimlik (isim, soy isim, doğum tarihi vb.) ve iletişim (adres, e-posta adresi, telefon, IP, konum vb.) bilgileriniz tarafımızca, çerezler (cookies) vasıtasıyla, otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle ve bazen de analitik sağlayıcılar, reklam ağları, arama bilgi sağlayıcıları, teknoloji sağlayıcıları gibi üçüncü taraflardan elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak ve güncellenerek, aramızdaki hizmet ve sözleşme ilişkisi çerçevesinde ve süresince, meşru menfaat işleme şartına dayanılarak işlenecektir.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Web sitemizde, şüpheli eylemlerin tespiti yoluyla güvenliğin sağlanması, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda işlevsellik ve performansın artırılması, ürünlerin ve hizmetlerin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi ile bu hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılması, sözleşme ve hukuki sorumlulukların yerine getirilmesi amaçlı çerezler kullanmaktadır. Ayrıca kullanıcıların daha geniş kapsamlı hizmet sağlayıcılar ile buluşturulabilmesi amacıyla reklam çerezleri ve üçüncü taraflarla bilgi paylaşımı da söz konusudur.

Çerezler Nasıl Yönetilmektedir?

Tüm bu açıklamalardan sonra, hangi çerezlerin kullanılacağı konusu, tamamen kullanıcılarımızın özgür iradelerine bırakılmıştır. Çerez tercihlerinizi, tarayıcınızın ayarlarından silerek ya da engelleyerek, web sitemize adım attığınız anda yönetebilir ya da gelecekte, istediğiniz zaman bu ayarları değiştirebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi için Gizlilik Politikamıza göz atabilir ya da bizlerle iletisim@ilkserbilisim.com e-mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Websitemizde Hangi Çerezleri Kullanıyoruz

Google Merchant Center

Google Merchant Center, mağaza ve ürün verilerinizi Google’a yüklemenize ve bunları Alışveriş reklamları ile diğer Google hizmetlerinin kullanımına sunmanıza yardımcı olan bir araçtır.

Google Merchant Center hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Google Gizlilik Politikası  |  Google Hizmet Şartları  |  Google Çerezleri Nasıl Kullanır?  |  Google Reklamcılık

Google Search Console

Google Search Console, Google tarafından sunulan ve Google Arama sonuçlarında sitenizin nasıl yer aldığını izlemenize, yönetmenize ve sorunları gidermenize yardımcı olan ücretsiz bir hizmettir.

Google Search Console ile ilgili detaylı bilgilendirme için buradaki adresten ilgili içeriğe göz atabilirsiniz.

Google Gizlilik Politikası  |  Google Hizmet Şartları  |  Google Çerezleri Nasıl Kullanır?  |  Google Reklamcılık

Google Analytics

Google Analytics, ziyaretçilerin web sitelerinde ve uygulamalarında neler yaptığını web sitesi ve uygulama sahiplerinin anlamasına yardımcı olan, Google’ın ücretsiz analiz aracıdır. Ziyaretçilerin kimliklerini tespit etmeden bilgi toplamak ve web sitesi kullanım istatistiklerini Google’a bildirmek için bir dizi çerez kullanabilir.

Google Çerezleri Nasıl Kullanır?Websitelerinde Google Analytics Çerez Kullanımı?

Google Ads

GOOGLE, HİZMETLERİMİZİ KULLANAN SİTELERDEKİ VEYA UYGULAMALARDAKİ BİLGİLERİ NASIL KULLANIR?

Pek çok web sitesi ve uygulama, içeriklerini iyileştirmek ve ücretsiz olarak kullanıma sunmaya devam etmek için Google hizmetlerini kullanır. Bu siteler ve uygulamalar hizmetlerimizi entegre ettiklerinde Google ile bilgi paylaşırlar.

Örneğin, AdSense gibi reklamcılık hizmetleri kullanan, Google Analytics gibi analiz araçları içeren veya YouTube’dan video içeriğine yer veren bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, web tarayıcınız belirli bilgileri Google’a otomatik olarak gönderir. Bu bilgiler arasında, ziyaret ettiğiniz sayfanın URL’si ve IP adresiniz yer alır. Ayrıca tarayıcınıza çerezler yerleştirebilir veya tarayıcınızdaki mevcut çerezleri okuyabiliriz. Google reklamcılık hizmetlerini kullanan uygulamalar da uygulama adı ve reklamcılık için benzersiz tanımlayıcı gibi bilgileri Google ile paylaşır.

Google Gizlilik Politikası  |  Google Hizmet Şartları  |  Google Çerezleri Nasıl Kullanır?  |  Google Reklamcılık

Facebook

Facebook çerezleri Facebook ürünlerini kullanırsanız (Facebook, Facebook Teknolojileri, Uygulamalar ve Site dahil) ziyaret ederseniz kullanır. Çerezleri kimlik kontrolü, güvenlik ve site bütünlüğü, reklamlar, tavsiyeler, ölçüm, analiz ve raporlama için kullanır.

Facebook Çerezleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Facebook Gizlilik İlkesi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Linkedin

LinkedIn sizinle ilgili verileri hizmetleri sunmak ve kişiselleştirme için kullanır. LinkedIn’de hangi hizmetleri kullandığınız, yaptığınız ayarlardaki değişiklikler ve kişisel bilgilerinize göre çerez kullanımında değişiklik gösterebilir. LinkedIn hizmetleri kişiye göre daha verimli hale getirmek için çerez politikasını kullanır bu çerez politikasına buradan ulaşabilirsiniz.

LinkedIn Gizlilik Politikasına buradan ulaşabilirsiniz.

Pinterest

Pinterest çerezlerinin hangi hizmetlerini kullandığınız, kişisel bilgileriniz veya hizmetlerin ayarlarındaki yaptığınız değişikliklere göre kullanım amaçları değişebilir. Pinterest ücretsiz olarak sunduğu hizmetleri kullanıcıya göre kişiselleştirmek, daha verimli hale getirmek için çerez politikası kullanmaktadır.

Pinterest’in kullandığı çerez politikası detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Pinterest’in gizlilik politikası detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Pinterest’in topluluk kuralları detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Pinterest’in hizmet şartları detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.  

Cloudflare

Websayfamızdaki kötü niyetli istekleri ve saldırıları engellemek, karşı koymak ve önlem almak için bazen Cloudflare hizmetlerinden yararlanmaktayız. Cloudflare gizlilik kuralları ve çerez politikası hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çerezlerin Kontrol Edilmesi ve Kullanılması

Web Sitesinde kullanılan çerezler websitesinin daha iyi hizmet vermesini sağlar, isteğe bağlı olarak tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek websitesinin çerezlerinin kullanılmasını engelleyebilir, çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Ancak bu şekilde bir işlem yapılması halinde websitesinin işlevlerini tam olarak yerine getiremeyeceğini ve tüm hizmet ve özelliklerden eksik bir şekilde yararlanabileceğinizi unutmayın.

Daha fazla bilgilendirme için aşağıdan tarayıcı çerezlerini özelleştirmelerini ve gerekli işlem adımlarını takip edebilirsiniz.

Çerez Politikası Haklarınız

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz
  • Kişisel verilerinizin işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz
  • Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenebilirsiniz
  • Kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini isteyebilirsiniz
  • KVKK’nu kapsamında silinmesini veya yok edilmesini isteyebilirsiniz